Sunday, 15 April 2012

UPDATE 6 : "KAU HADIR DALAM MUNAJATKU"

Assalamualaikum,
Semoga korang semua sihat dan sentiasa dirahmati Allah S.W.T.

Dalam minggu "study week" sempat lagi saya membaca buku ilmiah yang bertajuk "Kau Hadir Dalam Munajatku"walaupun belum "khatam" lagi buku niey tapi komen saya kepada penulis buku ini iaitu "Ruhana Zaki"  lebih kepada positif komen.Sesungguhnya buku ini banyak membantu kita untuk kita mengenal diri kita sendiri dan mengenal pencipta kita yag Maha Agung.antara ayat yang menyentuh perasaan saya di dalam buku ini "Andai usaha tidak setimpal,usahlah mengeluh atau kecewa.Sesungguhnya, TUHAN tidak pernah alpa. Malaikat tidak pernah lupa untuk mencatat."jom saya cerita sikit sinopsis tentang buku nie.....

"Nikmat dunia sememangnya tidak akan habis dikejar. Biarlah dunia berlari. Sudah sampai masa kita berjalan dengan tenang untuk mengutip amalan yang tertinggal. DAn sudah sampai masa kita membuang debu-debu kotor yang melekat di badan agar tidak menjadi beban di Padang Mahsyar kelak.
Ketika menyiapkan bekalan, sudah semestinya kita memerlukan kehadiran TUHAN. Rasialah kasih sayang-NYA setiap kali kita melangkah. Tadahlah tangan, serahkanlah sepenuh hati kepada-NYA. Yakinlah....DIA pati memperkenankan permintaan, melapangkan kesusahan dan menyembuhkan kedukaan. 
KAU Hadir Dalam Munajatku mengajak kita mendambakan kehadiran ILAHI dalam segenap penjuru kehidupan. Pulanglah ke jalan TUHAN. Kembalilah kepada rahmat-NYA yang tiada tara itu. Buangkanlah semua keluhan dan runtuhkanlah apa jua jurang. Sujudlah pada-NYA, moga DIA memperkenankan jalan redha... moga kehadiran-NYA dapat dirasai dalan setiap munajat kita."


InsyaAllah jika ada kelapangan saya akan habiskan membaca buku ini cos buku nie sangat bagus untuk kita sebagai hamba Allah di muka bumi ini,,


thank cos sudi baca,jumpa lagi insyaAllah,
daaa,,Assalamualaikum =)


hope you like it =)

No comments:

Post a Comment